full screen background image

Over ons

Het idee achter Groen Zonnig Eindhoven is hetzelfde als van het gelijknamige burgerinitiatief in Houten: de aanschaf van zonnepanelen laagdrempelig maken.

2011: de start in Houten

Groen Zonnig Houten is in 2011 opgericht door Wilko Kistemaker uit Houten. Wilko houdt zich de laatste jaren intensief bezig met duurzame energie en streeft naar een zo groen mogelijk Nederland. Om hier de eerste stappen in te zetten is hij dicht bij huis begonnen. Samen met wijkgenoten en een lokale leverancier besloot hij om zoveel mogelijk medebewoners te interesseren voor zonnepanelen. Inmiddels zijn al ruim 280 huizen in Houten voorzien van zonnepanelen en dit aantal groeit nog steeds.

Nu ook in Eindhoven

In juni 2012 is Groen Zonnig Eindhoven van start gegaan. Eerst in Woensel en na de succesvol verlopen introductie daar volgt nu ook de rest van Eindhoven. Momenteel gaat Wilko met zijn team Meerhoven warm maken voor zonne-energie. Veel van de woningen in deze nieuwbouwwijk zijn zeer geschikt voor de toepassing van zonnesystemen.

Straks een Groen Zonnig Nederland?

Ook op andere plaatsen in Nederland zijn gelijknamige initiatieven gestart of zullen binnenkort van start gaan.
Zo is er naast Houten en Eindhoven ook al een Groen Zonnig initiatief in Leidsche Rijn, Nieuwegein en Vianen,  Heerenveen, Opsterland en Smallingerland, Hoorn, Flevoland, Enschede en Oldenzaal, De Wolden en Hoogeveen en sinds kort ook in Tytsjerksteradiel.

Informatieavond

Woensdag 14 mei 2014 om 19:30 in zaal Het Dorpshuis, Lekstraat 4, Eindhoven-Acht

Contact

info@groenzonnigeindhoven.nl


Bezoek ook onze Facebook pagina.