full screen background image

Zonnepanelen

Zonnepanelen: hoe werken ze?

Door zonnepanelen wordt elektriciteit opgewekt die via een omvormer gebruikt kan worden voor uw elektrische apparatuur in huis. Produceren de zonnepanelen meer stroom dan er op dat moment in huis gebruikt wordt, dan kan het overschot teruggeleverd worden aan het elektriciteitsnet. Zo kan het zijn dat u op een zonnige dag uw meter terug ziet lopen!

Soorten zonnepanelen

Zonnepanelen worden ook wel zonnecellen of PV-cellen (Photo Voltaic) genoemd. Zij zetten de energie van het zonlicht om in elektrische energie. De stroomopbrengst van zonnepanelen wordt uitgedrukt in Watt-piekvermogen (Wp). Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt. Onze leverancier werkt met ET Solar panelen. Deze hebben een hoge opbrengst, ook onder de Nederlandse omstandigheden met diffuus licht. De panelen hebben een vermogen van 250 Wp en leveren onder optimale omstandigheden 225 kWh per jaar. Bovendien hebben ze internationale kwaliteits- en veiligheidscertificaten en geldt er een lange product- en opbrengstgarantie.

De omvormer: het hart van uw zonnesysteem

De omvormer zorgt ervoor dat de gelijkspanning van uw zonnepanelen omgezet wordt naar netspanning. Het type omvormer wordt bepaald door het aantal en type zonnepanelen. Micro-omvormers kunnen een oplossing bieden voor schaduw. Een micro-omvormer is direct gekoppeld aan een zonnepaneel en voorkomt dat het hele systeem minder rendement levert als één paneel minder presteert door schaduw.

Informatieavond

Informatie sessie: "Zon op eigen dak"
donderdag 29 oktober van 19:30 tot 20:30
vrijdag 6 november van 9:30 tot 10:30
Meld u nu aan

Kinderen op jacht naar stroomvreters

Maatwerkadvies

Direct een (vrijblijvend)
maatwerkadvies aanvragen.

Coöperatie

Voor meer informatie en het inschrijven bij de coöperatie Opgewekt Houten kunt u de volgende link gebruiken.
Klik hier om naar de coöperatie Opgewekt Houten te gaan!

Contact

houten@groenzonnig.nl

GZ facebook
Bezoek ook onze Facebook pagina.

Bedankt voor uw bezoek