full screen background image

Over ons

Het idee achter Groen Zonnig Oldenzaal is hetzelfde als van het gelijknamige burgerinitiatief in Houten: de aanschaf van zonnepanelen laagdrempelig maken.

2011: de start in Houten

Groen Zonnig Houten is in 2011 opgericht door Wilko Kistemaker uit Houten. Wilko houdt zich de laatste jaren intensief bezig met duurzame energie en streeft naar een zo groen mogelijk Nederland. Om hier de eerste stappen in te zetten is hij dicht bij huis begonnen. Samen met wijkgenoten en een lokale leverancier besloot hij om zoveel mogelijk medebewoners te interesseren voor zonnepanelen. Inmiddels zijn al ruim 280 huizen in Houten voorzien van zonnepanelen en dit aantal groeit nog steeds.

Nu ook in Oldenzaal

In juni 2013 is Groen Zonnig Oldenzaal van start gegaan. Hier gaat Wilko met zijn team ook Oldenzaal warm maken voor zonne-energie.

Straks een Groen Zonnig Nederland?

Op meer dan 10 andere plaatsen in Nederland zijn gelijknamige initiatieven gestart of zullen binnenkort van start gaan. Zo is er al een Groen Zonnig Woensel (Eindhoven), Enschede, Hoogeveen, Opsterland, Smallingerland, Noordoostpolder, Nieuwegein, Leidsche Rijn en Vianen. Zie voor een overzicht www.groenzonnig.nl.

Informatieavond

De eerstvolgende informatieavond zal spoedig bekend worden gemaakt.

Contact

E-mail ons


Bezoek ook onze Facebook pagina.