full screen background image

Over ons

Het idee achter Groen Zonnig Opsterland is hetzelfde als van het gelijknamige burgerinitiatief in Houten: de aanschaf van zonnepanelen laagdrempelig maken.
 
2011: de start in Houten
 
Groen Zonnig Houten is in 2011 opgericht door Wilko Kistemaker uit Houten. Wilko houdt zich de laatste jaren intensief bezig met duurzame energie en streeft naar een zo groen mogelijk Nederland. Om hier de eerste stappen in te zetten is hij dicht bij huis begonnen. Samen met wijkgenoten en een lokale leverancier besloot hij om zoveel mogelijk medebewoners te interesseren voor zonnepanelen. Inmiddels zijn al ruim 280 huizen in Houten voorzien van zonnepanelen en dit aantal groeit nog steeds.

 
Nu ook in Opsterland
 
In juni 2013 is Groen Zonnig Opsterland van start gegaan. Samen met Dinant Baan uit de gemeente Heerenveen als lokale kwartiermaker en contactpersoon, gaat Wilko met zijn team ook Opsterland warm maken voor zonne-energie. Veel woningen in de gemeente Opsterland zijn zeer geschikt voor de toepassing van zonnesystemen. In Opsterland wordt samengewerkt met leverancier ZonnepanelenGigant.
 
Straks een Groen Zonnig Nederland?
 
Ook op andere plaatsen in Nederland zijn gelijknamige initiatieven gestart of zullen binnenkort van start gaan. Zo is er al een Groen Zonnig Woensel (Eindhoven), Groen Zonnig Heerenveen, Groen Zonnig Smallingerland en Groen Zonnig Leidsche Rijn (Utrecht).

Informatieavond

De eerstvolgende informatieavond zal spoedig bekend worden gemaakt.

Contact

E-mail ons


Bezoek ook onze Facebook pagina.