full screen background image

Over ons

Het idee achter Groen Zonnig Súdwest-Fryslân is hetzelfde als van het gelijknamige burgerinitiatief in Houten: de aanschaf van zonnepanelen laagdrempelig maken.

2011: de start in Houten

Groen Zonnig Houten is in 2011 opgericht door Wilko Kistemaker uit Houten. Wilko houdt zich de laatste jaren intensief bezig met duurzame energie en streeft naar een zo groen mogelijk Nederland. Om hier de eerste stappen in te zetten is hij dicht bij huis begonnen. Samen met wijkgenoten en een lokale leverancier besloot hij om zoveel mogelijk medebewoners te interesseren voor zonnepanelen. Inmiddels zijn al ruim 300 huizen in Houten voorzien van zonnepanelen en dit aantal groeit nog steeds.

Nu ook in Súdwest-Fryslân

In augustus 2013 is Groen Zonnig Súdwest-Fryslân van start gegaan. Samen met Dinant Baan uit de gemeente Heerenveen als lokale kwartiermaker en contactpersoon, gaat Wilko met zijn team ook Súdwest-Fryslân warm maken voor zonne-energie. Veel woningen in de gemeente Súdwest-Fryslân zijn zeer geschikt voor de toepassing van zonnesystemen. In Súdwest-Fryslân wordt samengewerkt met leverancier ZonnepanelenGigant.

Straks een Groen Zonnig Nederland?

Ook op andere plaatsen in Nederland zijn gelijknamige initiatieven gestart of zullen binnenkort van start gaan. Voor een compleet overzicht kunt u kijken op www.groenzonnig.nl

Informatieavond

De eerstvolgende informatieavond zal spoedig bekend worden gemaakt.

Contact