full screen background image

Over ons

Het idee achter Groen Zonnig Wijk bij Duurstede is hetzelfde als van het gelijknamige burgerinitiatief in Houten: de aanschaf van zonnepanelen laagdrempelig maken.

2011: de start in Houten

Groen Zonnig Houten is in 2011 opgericht door Wilko Kistemaker uit Houten. Wilko houdt zich de laatste jaren intensief bezig met duurzame energie en streeft naar een zo groen mogelijk Nederland. Om hier de eerste stappen in te zetten is hij dicht bij huis begonnen. Samen met wijkgenoten en een lokale leverancier besloot hij om zoveel mogelijk medebewoners te interesseren voor zonnepanelen. Inmiddels zijn al ruim 280 huizen in Houten voorzien van zonnepanelen en dit aantal groeit nog steeds.

Nu ook in Wijk bij Duurstede

In mei 2013 is Groen Zonnig Wijk bij Duurstede van start gegaan. Hier gaat Wilko met zijn team ook Wijk bij Duurstede warm maken voor zonne-energie. Veel van de nieuwbouwwoningen in deze wijk zijn zeer geschikt voor de toepassing van zonnesystemen. Ook in Wijk bij Duurstede wordt samengewerkt met leverancier New Solar Energy Solutions.

Straks een Groen Zonnig Nederland?

Ook op andere plaatsen in Nederland zijn gelijknamige initiatieven gestart of zullen binnenkort van start gaan. Zo is er al een Groen Zonnig Woensel (Eindhoven) en zullenĀ Heerenveen, Opsterland en Smallingerland volgen. Volg alle Groen Zonnig initiatieven via Groen Zonnig.

Maatwerkadvies

Direct een (vrijblijvend) maatwerkadvies aanvragen

Contact